WidgetAreaTop

Ajankohtaista

Positiivinen vire vallitsee Ferromekin tehtaalla

09.10.2017

Ferromekin tehtaalle on helppo löytää perille. Kasitien varrelle vuonna 2000 rakennettu tehdashalli näkyy päätielle, ja siitä on lyhyt matka lähellä sijaitseviin kaupunkeihin Kokkolaan ja Pietarsaareen.

Tällä hetkellä talossa työskentelee 30 henkilöä, joista kymmenen on liittynyt mukaan parin viime vuoden aikana. Suuri osa työntekijöistä on viihtynyt talossa jo yli 10 vuotta. Toiminta onkin kasvanut koko ajan. Tästä syystä uudehko rakennus on kokenut laajennuksia ja uudistuksia tasaisin väliajoin. Suurin investointi tehtiin vuonna 2014, jolloin yritykseen hankittiin isompi portaalijyrsinkone. Toinen mittava hankinta oli tuolloin pidemmällä kärkivälillä oleva sorvi. Nämä vaativat lisää tilaa ympärilleen, ja näin tehdashallia jouduttiin kasvattamaan. Kaiken kaikkiaan laajennuksia on tehty 1000 m2 verran.

Viime vuonna oli taas aika laajentaa. Tällä kertaa mukaan tulivat hitsausosasto ja materiaalivarasto. Näiden avulla yritys voi tarjota asiakkailleen lisäpalveluita koneistuksen lisäksi. Samaan aikaan rakennettiin uudet sosiaalitilat ja ruokala. Yritystoiminnan ja henkilöstön määrän kasvun myötä konttoritilojen uudistus tuli tarpeen.

Tuotantotyöntekijöiden rekrytointi on jatkuvaa. Perusteellisella perehdyttämisellä ja rekrytointia aikatauluttamalla yritys pitää huolen siitä, että jokainen uusi työntekijä oppii työskentelemään omatoimisesti. Työhön perehdyttämisessä tärkeässä roolissa ovat paitsi työnjohto myös kollegat.

Asiakaspalvelussa halutaan painottaa sitä, että asiakkaalle vastataan nopeasti sekä puhelimitse että sähköpostitse. Tilausvahvistukset lähetetään ajallaan ja toimitusajoista pidetään kiinni. Tuotannossa tehdään joustoja tarpeen mukaan. Akuuteissa tilanteissa tilauksia priorisoidaan mahdollisuuksien mukaan.

Yritys haluaa tarjota asiakkailleen hyvin toimivaa kokonaispakettia, jossa palvelu on nopeaa ja ajantasaista. Palvelun taso pidetään yhtä korkealla kaikkien asiakkaiden kohdalla, tilausten kokoluokasta huolimatta. Osat tai osakokonaisuudet valmistetaan asiakkaan piirustusten ja vaatimusten mukaan.

Konttorissa asiakaspalvelun parissa pari vuotta työskennellyt Satu Zittra kertoo, että hän on viihtynyt Ferromekillä heti ensimmäisestä päivästä lähtien. ”Meillä on tekemisen meininki ja yhteishenki on hyvä ”, iloitsee Satu. Hänen mukaansa uudet työntekijät ovat positiivisesti yllättyneitä siitä, että yrityksen työporukka tuntuu kuin suurelta perheeltä. Viihtyisyyttä lisää myös toimiva ja huippusiisti työympäristö.

Tuotantopäällikkö Kim Åkerlund näkee tulevaisuuden valoisana. Hänellä on selkeä kuva siitä, mihin yritys tulee panostamaan tulevaisuudessa. Tässä kuvassa hän näkee kustannustehokkaat ja mittatarkat tuotteet, modernit ja tehokkaat koneet, sekä palvelupaketin joka alkaa nopeasta vastauksesta yhteydenoton jälkeen ja sinetöityy ajantasaisiin toimituksiin.

Vaikka työpäivät saattavat olla hektisiä, yleinen tunnelma työpaikalla on positiivinen.
Kun Åkerlundilta kysytään, mitä Ferromekille kuuluu, hän vastaa naurahtaen
—No hyvää kuuluu!

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle