WidgetAreaTop

Ajankohtaista

Tasalaatuinen tuotanto pitää toimitukset ajassa ja varmistaa lopputuotteiden pitkäikäisyyden

02.06.2020

Mesmec on pohjoismainen elintarvike- ja prosessiteollisuuden raaka-aineiden käsittelyjärjestelmien toimittaja. Yritys on keskittynyt erityisesti järjestelmien kokonaistoimituksiin ja näiden laitteiden ylläpitoon ja huoltoon. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Kokkolassa ja sen palvelut ulottuvat koko Suomeen. Mesmec on perustettu vuonna 1989 ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli n 7,5M€. Yritys työllistää tällä hetkellä 28 henkilöä.


Mesmec on käyttänyt Ferromekiä alihankkijana kolmen vuoden ajan ja se toimittaa Mesmecille kaikki projekteihin liittyvät koneistushankinnat. Elintarviketeollisuuteen järjestelmiä toimittavalle Mesmecille alihankkijan tasalaatuinen tuotanto on erityisen tärkeää.
Mesmecillä suunnittelijat toimivat myös ostajina, joten heidän pitää olla selvillä suunnittelun lisäksi myös alihankintaprosessiin liittyvistä ehdoista ja aikatauluista. Suunnittelussa yhteistyökumppanit käyvät avointa keskustelua: alihankkijana Ferromek hakee aina sopivimpia ratkaisuja sekä käytännön että kustannuksien kannalta ja ehdottaa, mikäli vaihtoehtoisia valmistustapoja löytyy.

—Elintarviketeollisuudessa tuotteiden pintojen ja oikean materiaalin valinnan kanssa pitää olla tarkka. Kun työn jälki pinnoissa on virheetöntä ja sileää, se takaa parhaan mahdollisen hygieniatason. Työn jälki yhdistettynä oikeaan materiaaliin helpottaa laitteiden päivittäistä puhtaanapitoa ja huollettavuutta. Lisäksi ne takaavat laitteillemme pitkän iän, kertoo Antti Nissilä, joka toimii Mesmecillä suunnittelijana sekä laatukoordinaattorina.

Mesmecillä ollaankin oltu erityisen tyytyväisiä Ferromekiltä toimitettujen kappaleiden tasalaatuiseen tuotantoon.

—Vaikka koneet tekevätkin suurimman työn, ihmiset ohjaavat kuitenkin koneita ja toisinaan eri ihmisten kädenjälki näkyy myös koneistetuissa tuotteissa. Ferromekin laatu on aina täsmälleen samanlaista ja olemme saaneet aina juuri sellaisen kappaleen, mitä olemme tilanneetkin.

Mesmec Ferromek Lihamassan sekoitin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kuva: Lihamassan sekoitin jossa on käytetty useita Ferromekin koneistamia osia.

Nopeaa logistiikkaa ja luotettava toimitusvarmuus

Toimitusvarmuus on myös Mesmecillä yksi tärkeimmistä kriteereistä alihankkijoiden suhteen. Yrityksessä seurataan aktiivisesti yhteistyökumppaneiden toimitusaikoja- ja varmuutta.

—Jotta voimme taata omille asiakkaillemme pitävät aikataulut, meidän pitää huolehtia aikatauluista myös ketjun alkupäässä. Ferromek pystyy toimittaa tuotteet nopeallakin varoitusajalla. Lisäksi läheinen sijainti on logistiikan kannalta meille erinomainen juttu.


Hyvä laatu vaikuttaa toimitusvarmuuteen ja aikataulujen pitävyyteen.


—Kun saapuva tuote on täsmälleen oikeanlainen, aikaa ei kulu ihmettelyyn tai tuotteiden korjaamiseen. Hyvällä laadulla on vaikutusta tässä mielessä myös siis toimitusajan pitävyyteen.


Asiakaspalvelua myös lomien aikaan

Alihankkijana Ferromek on varautunut asiakkaansa tarpeisiin jo etukäteen. Heillä löytyy varastosta jo valmiiksi niitä materiaaleja, joita Mesmecin tuotteissa tarvitaan. Ennakointia tehdään myös työvoiman suhteen — Ferromek palvelee samalla ammattitaidolla myös lomien aikaan.

—Mesmecillä kesä voi olla kuuminta sesonkia. Tällöin meille on erityisen tärkeää, että alihankkija toimittaa tuotteita normaalisti myös lomien aikana, eikä pyöritä tuotantoa puolella teholla. Ferromekiltä toimituksia saa luotettavasti jokaisena vuodenaikana.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle