WidgetAreaTop

Aktuellt

Ferromekin tehtaalle uusi koneistuskeskus

21.03.2019

Ferromek on investoinut uuteen koneistuskeskukseen. Yrityksen toimitusjohtajan Kim Åkerlundin mukaan kyseessä on korvausinvestointi, jossa vanha kone korvataan modernimmalla versiolla.
—Uusi kone on nopeampi ja karateho on aiempaa suurempi. Tämä koneinvestointi on yksi osa suunnitelmallista strategiaamme, jolla takaamme kilpailukykyisen tuotannon myös tulevina vuosina, Åkerlund kertoo.

Hwacheon Vesta 1050B pystykarainen koneistuskeskus on korealaisen tehtaan valmistama. Korealainen Hwacheon on yksi Korean suurimmista työstökonevalmistajista ja se on tuonut koneita markkinoille jo yli 60 vuoden ajan. Nämä koneet ovat tuttuja suomalaisessa konepajateollisuudessa. Ferromekiltä löytyy ennestään Hwacheonin CNC-sorvi joka on palvellut hyvin jo monta vuotta.

Korvausinvestoinneissa huomio kohti käyttäjien tarpeita
Ferromekin kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt Kari Koski Cron-Tek Oy:ltä kertoo, että koneistuskeskuksia hankittaessa tärkeintä on tietää, mihin käyttötarkoitukseen kone ostetaan. Koneen tulee olla suoritusarvoltaan, kokoluokaltaan ja käytettävyydeltään asiakkaan tarpeiden mukainen. Hän kertoo, että asiakkaat ovat merkkiuskollisia, jos koneet ovat kilpailukykyisiä ja ne on todettu käytännössä kestäviksi ja käyttötarvettaan hyvin palveleviksi.
—Asiakkaat arvostavat erityisesti koneen luotettavuutta ja siihen liittyvää elinkaaripalvelua. Yhdelläkään yrityksellä ei ole varaa turhiin seisokkeihin, joten varaosien ja huollon saatavuus ovat merkittävässä roolissa. Ferromek on meille tuttu asiakas vuosien takaa ja on erinomainen esimerkki yrityksestä, joka noudattaa tarkasti ennakoivia huoltoja, Koski kertoo.


Suorituskykyä, tuottavuutta ja ergonomiaa
Hwacheon Vesta 1050B pystykaraisella koneistuskeskuksella on korkea suorituskyky ja tuottavuus. Sillä voi työstää niin alumiinia kuin terästäkin. Ferromekille toimitettu kone on tehokas, tukeva ja tarkka. Koneen kara on varustettu vaihdelaatikolla ja koneen johteet ovat tukevat liukujohteet.
Hyvin toimivan koneen tulee olla myös käyttäjälleen käytännöllinen. Koneistuskeskuksen suunnittelussa on huomioitu ergonominen näkökulma mm. erinomaisen sujuva työasento koneen äärellä. Kone soveltuu hyvin myös raskaampienkin kappaleiden käsittelyyn.
Kaikki Suomeen tuotavat työstökoneet tulee olla CE-hyväksyttyjä. Turvallisuusmääräykset ovat erittäin tiukat ja koneen liikkuvien osien tulee olla tarkasti suojattuja ja koteloituja. Käyttökoulutuksissa korostetaan kuitenkin myös aina käyttäjän vastuuta ja huolellisuutta koneen käytössä.

Moderni konepajateollisuus tarjoaa töitä
Konepajateollisuus on kokenut suuren muutoksen siitä, mitä se oli esim. 20 vuotta sitten ja todellisuus voi yllättää positiivisesti. Sitä paitsi alan osaajille riittää töitä. Pitkään alalla ollut Koski suosittelee tutustumaan konepajojen arkeen:
—Ferromekillä käydessä voi nähdä, millaista nykypäivän konepajateollisuus parhaimmillaan voi olla. Tehdashallissa kaikki on järjestyksessä ja ympäristö on puhdas ja siisti. Työkalut ovat kunnossa ja työssä viihtymiseen on kiinnitetty huomiota. Kannattaa tutustua alaan, hän vinkkaa nuorille.

Koneistuskeskus

 

Gå till "Aktuellt"