Background image
Ajankohtaista
Menestyksen eväät
25.9.2018

Menestyksen eväät

Ferromek hlokunta

 

 

Ferromekin toimitusjohtaja Kim Åkerlundille on tärkeää, että yrityksen talousasiat ovat kunnossa.

Ab Ferromek Oy:lle on myönnetty vuosina 2007-2018 Suomen Vahvimmat Platina -erikoissertifikaatti, joka kertoo yrityksen luottokelpoisuudesta, taustatiedoista, hyvästä maksukäyttäytymisestä ja positiivisista taloudellisista tunnusluvuista.

Åkerlund osaa nimetä suoralta kädeltä asioita, joiden avulla on mahdollista saavuttaa onnistumisia ja hyvää tulosta. Menestys ei selkeästikään ole pelkkää hyvää tuuria, vaan järjestelmällisesti toteutettujen asioiden tuottama summa.

 

 

 

 

Henkilökunta on menestyksen avain
Ferromekin ammattitaitoinen henkilökunta saa välittömät kiitokset esimerkillisestä työstä. Henkilökunnan viihtyvyydestä pidetäänkin huolta. Kun työntekijöillä on hyvät oltavat töissä, se näkyy Åkerlundin mukaan suoraan työpaikan ilmapiirissä ja vähäisissä sairauspoissaoloissa.
Hänen mukaansa johdon vastuulla on pitää huoli siitä, että henkilökunnalla on valmiudet suoriutua töissään mahdollisimman hyvin.
Käytännössä tämä tarkoittaa asianmukaisia ja siistejä työtiloja sekä laadukkaita työvälineitä, mutta myös ennen kaikkea selkeää ohjeistusta. Johto pitää ohjeistuksen ajan tasalla ja tiedottaa ajankohtaisista asioista ja muutoksista säännöllisesti myös henkilökuntaa.

Jalat maassa eteenpäin
Yrityksen perustamisvuodesta 1981 lähtien nyt työssäkäyvä eläkeläinen, Kimin isä Bernhard Åkerlund on panostanut yrityksensä kehittämiseen jo vuosikymmenten ajan. Jotta toimintaa on saatu kehitettyä, siihen on käytetty runsaasti omaa aikaa. Yrityksen tuotto on investoitu tavoitteellisesti toiminnan kehittämiseen ja eteenpäinviemiseen.
—Isän toimintamalli heijastuu myös minun yritysideologiaani, tämä on ollut meille toimiva konsepti, jota tulen jatkamaan, Kim kertoo.

Selkeät ohjeet tekevät työyhteisön arjen helpommaksi
Selkeät työohjeet ja säännöt helpottavat työntekijöiden arkea ja vähentävät selkeästi turhan työn tekemistä. Ferromekillä toimintaohjeet on rakennettu yrityksen oman arjen ympärille ja niitä muokataan tarpeen mukaan. Ohjeistusta käytetään aina uusien työntekijöiden perehdyttämistä varten.
—Uusi työntekijä pääsee nopeammin työhön kiinni, kun perehdytettäessä heille annetaan käytännön opastuksen lisäksi myös kirjallista materiaalia. Samalla voimme varmistaa, että kaikki saavat saman tiedon taloon tullessaan. Selkeän ohjeistuksen avulla työntekijät tekevät oikeita asioita heti alusta lähtien, Åkerlund kertoo.

Laatujärjestelmä auttaa hallitsemaan kokonaisuutta
Laatujärjestelmä on toiminut ohjenuorana yrityksen perusasioiden dokumenttien luomiseen ja hallintaan. Ferromek otti ISO 9001 -laatujärjestelmän käyttöön vuonna 2014. Åkerlund kertoo, että asioiden dokumentoinnista on hyötyä monestakin näkökulmasta. Kun ”liput ja laput” ovat järjestyksessä, työt ja maksuliikenne rullaavat oikeaan suuntaan. Tämä vähentää radikaalisti turhien virheiden syntymistä.
—Kun asiat on kirjattu ylös, vastuutkin ovat selvät. Kaikille laatujärjestelmän ylläpito ei välttämättä ole mieluinen tehtävä. Minulle se sopii, koska olen luonteeltani tarkka ja järjestelmällinen, Åkerlund naurahtaa.

Suomen vahvimmat2

 

Sijoitus tulevaisuuteen
Menestyvän yrityksen toimitusjohtaja haluaa muistuttaa, että yritys investoi jatkuvasti tulevaisuuteen. Jotta kilpailukyky voidaan säilyttää, ammattitaito pitää olla alan parasta tasoa ja yrityksen konekanta oltava ajan tasalla.
—On hienoa, jos saamme palkattua vielä lisää työvoimaa ja voimme omalta osaltamme vaikuttaa alueen työllisyyteen ja elinkeinoelämään positiivisella tavalla.