Background image

Vakaa kasvukäyrä

Bernhard Åkerlund perusti Ferromek-yrityksen vuonna 1981 yhdessä työtoverinsa kanssa. Molemmilla oli jo kymmenen vuoden kokemus metallialalta. Åkerlundin tilan vanha kanala kunnostettiin ja sitä käytettiin työpajana. Bernhardin isä toimi vastaperustetun yrityksen puhemiehenä ja hankki ensimmäisen asiakkaan, joka on edelleen Ferromekin asiakas.

Ferromek historiaa

CNC-koneistusta 90-luvusta lähtien

Aluksi yritys valmisti lähinnä kuljetustelineitä veneteollisuudelle sekä osia pienkuorma-autoihin ja etukuormaajiin. Alihankintatoiminnan kasvaessa 1990-luvun alussa yritys näki mahdollisuuden laajentaa toimintaansa CNC-sorvauksella ja CNC-jyrsinnällä, jotka olivat vielä tuolloin Suomessa harvinaisempia.

Muutamaa vuotta myöhemmin Bernhard Åkerlundista tuli yrityksen ainoa omistaja, ja siitä lähtien yritys on ollut Åkerlundin perheen omistuksessa. Kun liiketoiminta on kehittynyt ja kasvanut, saadut voitot on sijoitettu uudelleen yritykseen. Henkilökunta on tärkeä osa yritystä, ja viimeisten 20 vuoden aikana työntekijöiden määrä on kasvanut tasaisesti muutamasta työntekijästä nykyiseen noin 50 työntekijään.

kuva

Eteenpäinpyrkivä yritys

Vuonna 2000 yritys tarvitsi lisää tilaa silloiselle viidelle työntekijälleen ja kasvavalle konekannalle. Uusi tuotantohalli rakennettiin Kruunupyyhyn, 8-tien varrella sijaitsevalle teollisuusalueelle. Hallia on sittemmin laajennettu kolme kertaa, ja nyt siinä on noin 1500 neliömetriä tuotantotilaa, toimistotilat ja viihtyisät sosiaalitilat henkilökunnalle. Vuonna 2020 yritys osti naapuritontilla sijaitsevat hallin, josta kunnostettiin uusi ja nykyaikainen hitsaushalli, joka on valmis vastaanottamaan asiakkaiden tilaukset.

Nykyinen toimitusjohtaja poika Kim Åkerlund on ollut mukana kuvassa jo lapsesta asti. Kimin valmistuttua opinnoistaan yritys jakautui vuonna 2004 kahdeksi yhtiöksi, Ab Ferromek Oy:ksi, jonka osakkaaksi Kim ryhtyi, ja Kb Ferromek Ky:ksi, joka muutettiin kiinteistöyhtiöksi.

Nykyään Ferromek on arvostettu ja luotettava yhteistyökumppani yrityksille ympäri Suomea. Työn laatu, osaaminen ja palvelualttius ovat johtaneet pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin.

Ferromekin omistavat Bernhard Åkerlund ja Kim Åkerlund.

Kb Ferromek Ky perustetaan
1981
Hankitaan ensimmäinen CNC-sorvi
1993
Rakennetaan ensimmäinen tehdashalli
2000
Ab Ferromek Oy perustetaan ja Kimistä tulee osakas
2004
Tilojen 500 m² laajennus valmistuu
2007
Suomen Vahvimmat -sertifikaatti
2007
ISO 9001 -sertifikaatti
2014
Ympäristöasioiden hallinta ISO 14001 -sertifikaatti
2015
Hitsaustyöt alkavat
2015
Sosiaali- ja varastotilojen laajentaminen sekä suurempi tila hitsaustyötä varten
2016
Kimistä tulee Ferromekin toimitusjohtaja
2017
Oy Mesmec Ab myy koneistusliiketoimintansa Ferromekille ja toiminta siirtyy Kruunupyyhyn
2017
Kruunupyyn Vuoden-yritys palkinto
2017
Uusi hitsaushalli ja investoinnit hitsaustoimintaan
2020