WidgetAreaTop

HISTORIA

Jämn tillväxtkurva

Bernhard Åkerlund grundade Ferromek år 1981 tillsammans med en arbetskamrat. Båda hade redan då tio års erfarenhet av metallbranschen. Ett gammalt hönshus på Åkerlunds gård renoverades och fungerade som verkstad. Bernhards pappa fungerade som talesman för det nygrundade företaget och värvade den första kunden, som fortfarande är kund hos Ferromek.
I början tillverkades mestadels transportbockar till båtindustri, minktruckar och frontlastare.

Några år senare stod Bernhard Åkerlund som ensam ägare. Verksamheten fortsatte att utvecklas, växa och den vinst som genererats har återinvesterats i företaget.
År 1990 införskaffades den första CNC-svarven och några år senare även en CNC-fräsmaskin.

 

Ferromek historia 1

Ferromek historia 3


Tio år senare, år 2000, behövdes större utrymme för de dåvarande fem anställda och en växande maskinpark. En ny produktionshall byggdes på industriområdet intill Europaväg 8 i Kronoby. Hallen har byggts till tre gånger sedan dess och omfattar nu cirka 1500 kvadratmeter produktionsyta, kontor och fina sociala utrymmen för personalen, som idag omfattar 20 personer.


Redan som liten pojke var Kim med och hjälpte Bernhard i verkstaden och det har alltid varit självklart att han kommer att gå i sin fars fotspår. Kim har redan varit aktiv inom branschen i femton år.
Ferromek ägs idag av Bernhard Åkerlund och Kim Åkerlund.

 ferromek

WidgetAreaBottom