Background image
Aktuellt
Ferromeks webbsidor förnyades – fokus på användarvänlighet och innehåll
1.7.2022

Ferromeks webbsidor förnyades – fokus på användarvänlighet och innehåll

I dagarna lanserades Ferromeks förnyade och förbättrade webbsidor. Förutom ett ansiktslyft och ett modernare utseende, har de nya sidorna fått ett innehåll som nu bättre än tidigare lyfter fram företagets kompetens och mångsidighet. Information om bland annat tjänster, materialförsäljning och rekrytering presenteras på ett tydligt och överskådligt sätt på svenska, finska och engelska.

– En av de främsta orsakerna till förnyelsen var att vi ville presentera våra tjänster bättre så att kunderna tydligt kan se vad vårt tjänsteutbud består av. Vi ville också göra ansökningsprocessen enklare för de som är intresserade av att jobba hos oss och berätta vad vi kan erbjuda som arbetsgivare, säger Ferromeks vd Kim Åkerlund.

Webbplatsens struktur och innehåll har planerats omsorgsfullt och med webbsidebesökarna i åtanke, så att sidorna betjänar dem så bra som möjligt.

– Vi har fokuserat på sidornas användarvänlighet, exempelvis att det ska vara enkelt att hitta kontaktuppgifter och få kontakt med oss. Rekryteringssidan har utvecklats för att intresserade ska få en tydlig bild av vilket slags företag vi är och vilken kompetens vi söker. På sidan finns en kort film där vår personal berättar om hur det är att jobba hos oss, tipsar Åkerlund.

Personalen lyfts fram

Ferromek satsar mycket på kontinuerlig utveckling av verksamheten och det är viktigt att webbplatsens utseende och innehåll speglar detta. Sidorna kommer i fortsättningen att uppdateras regelbundet.

– Nu när vår solpanelsanläggning tagits i bruk kan man se hur mycket den producerar i realtid på våra sidor, berättar Åkerlund.

När man går in på webbplatsen är det första man möts av en gruppbild på Ferromeks personal. Åkerlund förklarar varför man valt att lyfta upp personalen på framsidan.

– Personalen är det viktigaste vi har, först på andra plats kommer maskinerna. De flesta av våra anställda förblir ändå anonyma för våra kunder och träffar dem sällan. På de nya sidorna har vi därför valt att lyfta fram personalen mer i bild och video så att kunderna får ett ansikte på dem som tillverkar deras komponenter.

Ett lyckat samarbete

Projektet med att förnya webbsidorna startade på hösten. Kommunikationsbyrå Herea i Korsholm har planerat webbplatsens struktur, producerat innehåll i form av text och bilder och gjort layout. Den tekniska biten har Creamarketing i Vasa skött om. Åkerlund är nöjd med resultatet.

– Cremarketing hade också gjort våra tidigare sidor så för oss var det en bra lösning. Herea har vi samarbetat med och utlokaliserat vår kommunikation till i flera år redan vilket gjorde att projektet gick smidigt. Jämfört med tidigare är våra tjänster nu väldigt bra presenterade, och överlag har sidorna fått en stor förbättring.

Välkommen att bekanta dig med våra förnyade och förbättrade webbsidor! Vi vill väldigt gärna höra vad du tycker om dem. Skicka dina kommentarer till myynti@ferromek.fi med rubriken ”Webbsidor”. Bland alla som kommenterar senast den 31.8.2022 lottar vi ut 2 st ekologiska produktpaket från M HandMade, värde 80€/paket!