Background image
Aktuellt
Ny fabrikshall ger plats för svetsning och större projekt
30.11.2020

Ny fabrikshall ger plats för svetsning och större projekt

Ferromek har investerat i en ny fabrikshall dit allt svetsningsarbete kommer att koncentreras. Den nya hallen ligger mittemot de nuvarande lokalerna, tvärs över gatan på Företagarvägen 7. Affären bekräftades redan i juni i år, och efter det har lokalerna renoverats.

Fabrikshallen har en total yta på 500 m2 varav 300 m2 kommer att användas för svetsning. Dessutom blir det utrymme över för två separata lager på 100 m2.

— Hallen var i princip i gott skick, men vi vill att den ska motsvara de nuvarande lokalerna och vara på den nivå som ställs av kvalitetskraven. Vår egen personal har renoverat lokalen under hösten och målet är att kunna ta den i användning kring årsskiftet, säger företagets vd Kim Åkerlund.

Det är också befogat ur trivsel- och arbetarskyddsperspektiv att placera svetsverksamheten i en annan byggnad. Buller, rök och annan smuts från svetsarbetet kan inte längre sprida sig i bearbetningshallen.

— Hallen lämpar sig mycket väl för svetsarbeten och det är bra att vi själva får påverka utformningen av den. Det är mycket viktigt att ha bra belysning och en fungerande hall, därför har också stor uppmärksamhet ägnats åt det, säger Ludvig Hellund, teamledare med ansvar för produktion och underhåll.

UUsi halli ulkokuva

Det är en strategisk inriktning att öka kapaciteten på svetssidan

Ferromek investerar regelbundet i nya maskiner och utveckling av lokalerna. Investeringen i den nya fabrikshallen är en del av företagets tillväxtstrategi.

— Ökad kapacitet på svetssidan förbättrar vår leveranssäkerhet och stöder vår tanke om omfattande och mångsidiga tjänster. När ordervolymerna för bearbetning växer, ökar även behovet av svetsning. För närvarande har vi två professionella svetsare i vår personal som är flexibelt tillgängliga även med kort varsel. Vi kan även anställa fler om det finns tillräckligt med efterfrågan, säger Åkerlund.

— Lokalerna ger helt nya möjligheter för oss att betjäna våra kunder, eftersom vi nu kan ta emot mycket större jobb. Om det behövs kan till och med en hel långtradare köras in i hallen, säger Hellund.

Ny traverskran öppnar nya möjligheter

I den nya fabrikshallen installeras en ny traverskran med en lyftkapacitet på 5 ton, vilket är betydligt mer än kapaciteten hos pelarkranen i de nuvarande lokalerna. Tack vare den nya traversen kan man ha flera projekt på gång samtidigt i hallen.

— Anskaffningen av traverskranen gör oss konkurrenskraftiga även för arbeten som kräver enbart svetsning, säger Åkerlund.

Medarbetarna ser med stort intresse fram emot att få jobba i den nya hallen. Vi är mycket nöjda med investeringen av många olika orsaker.

— Lokaler som är tillräckligt stora och välplanerade gör att man kan arbeta smidigt och effektivt. Det är fint att vår arbetsgivare förstår hur viktigt det är. På Ferromek har man satsat mycket på ändamålsenliga utrymmen och verktyg. Det är ett stort plus såväl för oss som för våra kunder, säger Hellund.

Vill du veta mer om svetsarbeten?

Begär mer information om svetsarbeten genom att ringa vår försäljning på nummer 06 834 5695 eller skicka en offertförfrågan och ritningar till myynti@ferromek.fi

Uusi halli sisakuva