Background image
News
Uusi tehdashalli tuo tilaa hitsaukselle ja isommille projekteille
30.11.2020

Uusi tehdashalli tuo tilaa hitsaukselle ja isommille projekteille

Ferromek on investoinut uuteen tehdashalliin, johon se tulee keskittämään kaikki hitsauspuolen työt. Uusi tehdashalli sijaitsee nykyisiä toimitiloja vastapäätä, kadun toisella puolella osoitteessa Yrittäjäntie 7. Kauppa vahvistettiin jo tämän vuoden kesäkuussa, jonka jälkeen tiloissa on tehty remonttia.

Tehdashalli on kokonaispinta-alaltaan 500 m2 josta 300 m2 tulee hitsausta varten. Lisäksi tilaa jää vielä kahdelle 100 m2:n erillisille varastoille.

— Halli oli lähtökohtaisesti hyväkuntoinen, mutta haluamme, että uusi halli on nykyisten tilojen kaltainen ja samalla tasolla laatuvaatimusten kanssa. Olemme remontoineet tilaa oman henkilökuntamme voimin syksyn aikana ja tavoitteenamme on saada tilat käyttöön vuodenvaihteen tienoilla, yrityksen toimitusjohtaja Kim Åkerlund kertoo.

Hitsauspuolen sijoittaminen toiseen rakennukseen on järkevää myös työviihtyvyyden ja -turvallisuuden näkökulmasta. Hitsaustöistä aiheutuva melu, savu ja muu lika eivät nyt pääse kantautumaan koneistushalliin.

—Halli soveltuu erittäin hyvin hitsaustöihin. On hienoa, että pääsemme itse vaikuttamaan sen suunnitteluun. Hyvä valaistus ja salin toimivuus on erittäin tärkeää, ja siihen onkin kiinnitetty suurta huomiota, sanoo tuotannosta ja ylläpidosta vastaava tiimin vetäjä Ludvig Hellund.

 

UUsi halli ulkokuvaKapasiteetin kasvattaminen hitsauspuolella on strateginen linjaus

Ferromek investoi säännöllisesti uusiin koneisiin ja toimitilojen kehittämiseen. Investointi uuteen tehdashalliin on yksi osa yrityksen kasvustrategiaa.

— Kapasiteetin kasvattaminen hitsauspuolella parantaa toimitusvarmuuttamme ja tukee ajatustamme kattavista sekä monipuolisista palveluista. Koneistuksen tilausmäärien kasvaessa myös hitsauksen tarve lisääntyy. Tällä hetkellä meillä on henkilökunnassamme kaksi ammattitaitoista hitsaria, jotka ovat joustavasti käytettävissä lyhyelläkin varoitusajalla. Lisääkin voidaan palkata, mikäli kysyntää riittää, Åkerlund sanoo.

—Tilat avaavat meille täysin uudenlaisen mahdollisuuden palvella asiakkaitamme koska nyt voimme vastaanottaa paljon suurempia töitä. Tarvittaessa halliin voi ajaa jopa kokonaisen rekan, Hellund kertoo.

Uusi siltanosturi avaa uusia mahdollisuuksia

Uuteen tehdashalliin asennetaan uusi siltanosturi, jonka nostokapasiteetti on 5 tonnia, joka on huomattavasti enemmän kuin nykyisissä tiloissa olevan pylväsnosturin kapasiteetti. Uusi siltanosturi mahdollistaa sen, että hallissa voi olla useita projekteja käynnissä samanaikaisesti.
—Siltanosturin hankkiminen nostaa meidät kilpailukykyisiksi myös pelkkää hitsausta vaativissa töissä, Åkerlund kertoo.
Työntekijät ottavat uuden hallitilan vastaan mielenkiinnolla. Investointiin ollaan erittäin tyytyväisiä monestakin eri näkökulmasta.
—Riittävät ja hyvin suunnitellut tilat mahdollistavat sujuvan ja tehokkaan työskentelyn. On hienoa, että työnantajamme ymmärtää, miten tärkeää se on. Ferromekillä on satsattu paljon asianmukaisiin työtiloihin ja -välineisiin. Se on meille sekä asiakkaillemme iso plussa, kertoo Hellund.


Haluatko lisätietoja hitsaustöistä?
Kysy lisätietoja hitsaustöistä soittamalla myyntiimme 06 834 5695 tai lähetä tarjouspyyntö ja kuvat osoitteeseen myynti@ferromek.fi