Background image
Aktuellt
Tack för det gångna året!
22.12.2021

Tack för det gångna året!

Före vi vänder blad och välkomnar ett nytt år vill vi ge en snabb överblick över höstens händelser hos oss. I årets sista nyhetsbrev berättar vi om den solpanelsanläggning som nu pryder Ferromeks tak, och avslutar med glädjande personalnyheter.

Våra tjänster produceras nu med energi från solen!

Nyligen blev installationen av vår egen solpanelsanläggning klar. Anläggningens effekt är 112 kWp och kommer att stå för ca 30 % av den el som vi förbrukar. De första 100 kW el har redan producerats trots att årstiden inte är optimal för solenergi. Tanken på en egen solpanelsanläggning väcktes redan för fem år sedan, och i takt med att utbudet på produkterna blivit bättre och förmånligare var det nu rätt tid att ta tag i saken.

Med investeringen vill vi dra vårt strå till stacken för miljöns och klimatets bästa. Det blir spännande att se hur anläggningen kommer att prestera när vårsolen börjar kika fram, håll utkik i kommande nyhetsbrev för mer information om hur det gick!

Personalnyheter

Johan Sundqvist har anställts som projektansvarig fr.o.m. oktober. Johans erfarenhet och utbildning inom branschen gör honom väl lämpad för jobbet. Intresset för platsen var stort – vi tackar alla som sökte och önskar lycka till med jobbsökningen!

Mika Jokelainen fungerar sedan slutet på september som orderhanterare på kontoret. Han ersätter Erika som skött arbetet i fyra års tid. Vi tackar Erika för ett väl utfört arbete och önskar lycka till i fortsättningen! Mika har tidigare jobbat i vår produktion som CNC-operatör i 19 års tid och det var rätt tid för nya utmaningar när platsen på kontoret blev ledig. Mikas yrkeskunskap och långa erfarenhet av branschen är ett positivt tillskott till kontoret och kundbetjäningen.

Även produktionen har fått förstärkning. I november anställde vi en yrkeskunnig operatör, och sedan oktober hyr vi in två personer med lång erfarenhet av arbetet. Mera inhyrd personal är på kommande i månadsskiftet februari-mars, då tre personer till förstärker produktionen. Vi har dessutom sedan oktober haft två personer på läroavtal hos oss vilket har visat sig vara riktigt lyckat.

Vi har även gett ett tiotal unga studerande möjligheten att praktisera hos oss under hösten, ett stort tack till dem för deras insats! Vi hoppas få se flera av dem senare som våra medarbetare då studierna är klara.

Med förnyade krafter är vi nu ännu bättre rustade att ta hand om era beställningar och se till att ni fortsättningsvis får produkter av hög kvalitet, levererade i rätt tid.

Är du intresserad av att jobba som maskinoperatör, eller är svetsning din grej? Hos oss får du intressanta och mångsidiga arbetsuppgifter med chans att utvecklas och avancera. Läs mer om hur det är att jobba hos oss!

God jul och framgångsrikt nytt år 2022!

Ett varmt tack till alla kunder och samarbetspartners för det gångna året. Vi önskar er alla en fridfull jul och ett gott nytt år!