Background image

Mångsidig CNC-fräsning

Vi bearbetar detaljer för många olika ändamål med CNC-styrda fräsmaskiner. Vi har också en portal fräsmaskin för bearbetning av större detaljer. Vår yrkeskunniga personal är specialiserade på sitt eget ansvarsområde och många av dem har över 10 års erfarenhet av arbetet, vilket garanterar att tillverkningen håller hög kvalitet.

Era behov är alltid utgångspunkten och vi tillverkar därför allt från prototyper till medelstora serier, enligt önskemål. I tillverkningen utgår vi ifrån era egna ritningar och kan vid behov ge förbättringsförslag som sparar er tid och pengar. Tack vare vår långa erfarenhet och yrkeskunskap ser vi direkt om något kunde göras enklare eller om ritningens krav på exempelvis toleranser är orealistiska.

Behöver du mer information om våra tjänster? Ta kontakt!

bearbetning 042

Flexibel produktion med mångsidig maskinpark

Olika typer av maskiner med olika egenskaper krävs för att tillverka kostnadseffektivt. Tack vare yrkeskunnig och flexibel personal och maskinernas mångsidighet kan vi erbjuda våra kunder produktion till rätt prisnivå.

Maskinparken består av vertikala fräsmaskiner av varierande storlek samt en portal fräsmaskin för bearbetning av större detaljer. En del av fräsmaskinerna har en fjärde axel vilket gör tillverkningen i dem mera mångsidig. Bland maskinerna finns bland annat pålitliga och noggranna kvalitetsmaskiner från Quaser. Maskinerna körs i 2-skiften för en så effektiv produktion som möjligt.

Mittaus3

Mätmaskin av märket Haimer för inställning av verktyg ger noggranna toleranser

Ferromek har också en mätmaskin för exakt förinställning av verktyg till fräsmaskiner. Då verktygen blir rätt inställda överensstämmer också detaljerna som bearbetas med de inprogrammerade måtten.

Fördelen för våra kunder är framför allt noggrannare toleranser samt snabbare och konkurrenskraftigare tillverkning. Exakt förinställda värden på verktygen underlättar också operatörernas arbete avsevärt och snabbar upp rutinerna.

Vertikala bearbetningscenter

  • x-rörelse i största vertikala maskinen 1250, y-rörelse 650 mm
  • x-rörelse i minsta vertikala maskinen 700, y-rörelse 400 mm

Portal fräsmaskin

  • x-rörelse 3060 mm, y-rörelse 1600 mm