Background image
News
"Olen viihtynyt hyvin Ferromekillä"
22.2.2021

"Olen viihtynyt hyvin Ferromekillä"

CNC-koneistaja Sofia Högdahl on viihtynyt Ferromekillä ensimmäisestä työpäivästään lähtien. Varsinaiselta koulutukseltaan hän on sähkö- ja automaatioasentaja, mutta päätyi metallialalle aivan sattumalta. Valmistuttuaan Sofia työskenteli Herrforsilla ja kun hänen työsopimuksensa päättyi, hänet rekrytoitiin metallialan yritykseen, jossa hän työskenteli viisi vuotta saaden hyvää kokemusta ja kipinän metallialalle. Kun hän kuuli Ferromekin tarvitsevan CNC-koneistajaa, hän haki työpaikkaa ja sai sen.

- Tuttavat kannustivat minua hakemaan Ferromekille kehuen, että se on hyvä ja luotettava työnantaja. Nyt olen työskennellyt täällä kaksi ja puoli vuotta enkä ole katunut hetkeäkään, Sofia kertoo.

CNC-koneistajan työtehtäviin kuuluu erilaisten osien sorvaus ja viimeistely. Työhön perehdytys toteutui sujuvasti oman ohjaajan ansiosta, jolta voi tarvittaessa pyytää apua. Työ on itsenäistä ja sorvarilla saa työskennellä päivittäin monien eri osien parissa.

– Työ on vaihtelevaa. Koneistettavia osia ja sarjoja on erilaisia, ja vaikeusaste vaihtelee. Eniten pidän ruostumattoman teräksen käsittelystä, koska se ei ole niin likaista hommaa, hän naurahtaa.

Sofia6

Avuliaita työtovereita ja stressittömiä aamuja

Sofia on kotoisin Uudenkaarlepyyn Kovjoelta, mutta asuu tällä hetkellä Lepplaxissa. Hän viihtyy maalla hyvin, ja koska Ferromek sijaitsee Kruunupyyn valtatien varrella, ei kaupungin liikenneruuhkista tarvitse murehtia.

– On hienoa, että yritys sijaitsee hieman sivummalla, eikä sinne ole pitkä matka myöskään Pietarsaaresta tai Kokkolasta. Työmatkani on reilu kymmenen kilometriä, mikä on mielestäni aivan kohtuullista.

Työyhteisö on yksi syy, miksi Sofia viihtyy niin hyvin Ferromekillä. Monet työntekijöistä ovat työskennelleet yrityksessä yli kymmenen vuotta. Henkilöstössä on eri kansallisuuksia ja töissä kuulee vuorotellen ruotsia, suomea ja englantia.

– Meillä on täällä loistava porukka ja tulemme keskenämme hyvin toimeen, vaikka puhumme eri kieliä. On mielenkiintoista työskennellä ihmisten kanssa, jotka ovat eri maista ja eri ikäisiä. Opimme samalla paljon toisistamme. Täällä saa apua aina, kun sitä tarvitsee.

Sijainnin ja työtovereiden lisäksi viihtymisen top kolmoseen kuuluu myös henkilökunnan joustavat työajat. Sofia saa vapaasti päättää omista työajoistaan, kunhan työt tulevat tehdyiksi.

– Minun ei tarvitse stressata aamuisin ja jos minulla on sovittuja menoja, voin suunnitella työaikani sen mukaan. Edellisellä työpaikalla meillä soi aina kello kahvitaukojen alkamisen ja päättymisen merkiksi. Täällä aloittaessani yllätyin, kun kello ei soinutkaan – mutta en missään nimessä ole kaivannut sitä, hän hymyilee.

Sofia arvostaa sitä, että työpaikalla vallitsee järjestys ja että työkalut ja muut välineet toimivat moitteettomasti. Työntekijät saavat tarvittaessa myös lainata työkaluja ja käyttää niitä iltaisin omissa projekteissaan. Työsopimukseen sisältyy tapaturmavakuutus, joka koskee myös vapaa-aikaa.

– Toisinaan kaipaan reissutyötä. Onneksi minulla on kuitenkin suomenlapinkoira, joka erittäin mielellään lähtee kanssani Lepplaxin metsiin samoilemaan. Ja hyvää vaihtelua päivätyölle tarjoaa myös muutamia vuosia sitten avomieheni kanssa ostamamme talon peruskorjaus.